Gezinsauto van het jaar 2013

De gezinsauto van het jaar 2013 is de Volkswagen Golf Variant. De Golf Variant is met het cijfer 8 als beste uit de jaarlijkse test van de ANWB gekomen. Elk jaar kiest de ANWB de gezinsauto van het Jaar uit nieuwe modellen tot €35.000.


Deze Golf Variant biedt veel ruimte, is bijzonder praktisch en stuurt erg prettig. Wel is deze de duurste uit de test. Als tweede eindigde de Toyota Auris TS, deze auto is heerlijk stil en heel erg zuinig. De Seat Toledo eindigde als derde in de test. De Toledo heeft een grote kofferbak, is gunstig geprijsd en heeft maar liefst vier jaar garantie. Maar deze mist de verfijning van de Golf. Qua ruimte en comfort scoort de Kia Carens net zo hoog als de Golf, alleen is deze auto het minst zuinig van de test en heeft daarom een vierde plek behaald. Ook de Citroën C4 Picasso scoort hoog op de ruimte, alleen is het dashboard een tikje ingewikkeld. De Citroën C4 Picasso staat dan ook op de vijfde plek. En als laatst, maar zeker niet slecht, staat de Nissan Note. Deze Note is vriendelijk geprijs, heeft veel bagage ruimte en een hoge instap. Ook is de Note zuinig, door de uitschakelbare turbo, echter scoort deze auto minder goed op de geteste punten, zoals veiligheidsuitrusting, comfort, rijgedrag, aandrijflijn en ruimte.


De Toyota Auris TS, Kia Carens, Citroën C4 Picasso en de Nissan Note kunt u bij ons kopen met ledenvoordeel tot maximaal €2482 euro. Hieronder heeft u een overzicht van alle auto’s. Door op de auto’s te klikken kunt u zien hoeveel u kan besparen als ANWB-lid bij het kopen van een auto. Tevens kunt u gelijk een offerte aanvragen.

Foto

Chevrolet Aveo

Foto

Peugeot 208

Foto

Renault Clio

Foto

Toyota Yaris

Foto

Volkswagen Golf

Foto

Dacia Sandero

Foto

Kia Rio