Alle beschikbare Ford modellen

B-MAX 5-deurs

C-MAX 5-deurs

Grand C-MAX 5-deurs

EcoSport 5-deurs Terreinwagen

Fiesta 3-deurs Hatchback

Fiesta 5-deurs Hatchback

Focus 4-deurs Sedan

Focus wagon 5-deurs Stationwagon

Focus 5-deurs Hatchback

Galaxy 5-deurs

Ka 3-deurs Hatchback

Kuga 5-deurs Terreinwagen

Mondeo 4-deurs Sedan

Mondeo 5-deurs Hatchback

Mondeo wagon 5-deurs Stationwagon

Ranger 4-deurs

S-Max 5-deurs

Transit Custom 4-deurs

Transit tourneo connect 4-deurs

Transit Tourneo Courier 5-deurs

Transit Tourneo Custom 4-deurs

Nieuwe Ford zoeken

MODEL CARROSSERIE BRANDSTOF

Een nieuwe Ford kopen via de ANWB Autokoopservice

Online een nieuwe Ford kopen via de ANWB Autokoopservice. Dat is makkelijk en betrouwbaar, met extra voordeel voor ANWB-leden.Online een Ford kopen: zo werkt het

Een nieuwe Ford kopen is leuk, maar ook spannend. Want hoe beding je bijvoorbeeld korting op een nieuwe auto? De ANWB Autokoopservice neemt die stress weg. Wij hebben al stevig voor u onderhandeld. En daarom geeft de ANWB Autokoopservice op een aantal Ford modellen die in Nederland te koop zijn extra voordeel. Dat voordeel kan aardig oplopen! Daar komt u achter als u vrijblijvend een offerte aanvraagt. Altijd doen dus!


De ANWB Autokoopservice koopt elke nieuwe Ford bij officiële Nederlandse merkdealers. Zo heeft u alle zekerheid als u online een Ford gaat kopen. Natuurlijk kunt u ook voor service en onderhoud bij de Ford-dealer terecht. Aflevering van uw nieuwe Ford kan op drie verschillende manieren:

  1. 1. bij het ANWB Aflevercentrum in Almere
  2. 2. op locatie (bijvoorbeeld bij u thuis of op u werk)
  3. 3. bij een officiële Ford-dealer bij u in de buurt

Zo kunt u online op een betrouwbare manier en met de officiële fabrieksgarantie een nieuwe Ford kopen. Stressvrij en tegen een scherpe prijs.

Ford kopen: algemene informatie

Ford is momenteel in Nederland qua verkopen het vierde merk: naar verwachting verkoopt het merk dit jaar meer dan 40.000 auto's in Nederland. Ford profileert zich momenteel als vernieuwer van de auto met 'normale' motor, en verder staan Fords tegenwoordig bekend om hun goede rij-eigenschappen.


Ford modellengamma

Opvallend bij Ford is dat niet de kleinste (Ka) maar de iets grotere Fiesta het best verkoopt. Overigens zijn die twee samen goed voor de helft van alle verkopen. De Focus zit qua verkoop ook nog net boven de Ka. Het resterende kwart bestaat voor het grootste deel uit C-Max, Mondeo en S-Max, in die volgorde.


Geschiedenis van Ford

Iedereen weet dat Henry Ford de uitvinder was van de lopende band-productie. Zijn T-Ford maakte het autorijden voor velen bereikbaar. En Ford werd een auto-gigant, vooral op het Amerikaanse continent. De teruggang kwam vooral in de jaren '70, met de introductie van de Pinto. Die werd zo haastig op de markt gezet, dat een probleem met de benzinetank niet werd opgelost, met ontploffingen als gevolg. Daarna introduceerde Ford een drastisch programma om de kwaliteit te verbeteren. Gezien het huidige image is dat gelukt. Ook nam het veel merken over, als Volvo, Land Rover en Jaguar. Al in de jaren '70 had Ford een aanmerkelijk belang in Mazda. Daar is bijna niets van over: de genoemde merken werden verkocht naar China en India, en de deelname in Mazda is nu nog 3 procent. Het enige andere merk onder Ford-vlag is nu nog Lincoln.