Service en onderhoud aan uw nieuwe auto

Als u een auto koopt wilt u zekerheid. Zekerheid over de gewenste specificaties, de aanschafprijs, en minstens zo belangrijk, service en garantie. Want wat als uw nieuwe vierwieler onverhoopt kuren vertoont en gerepareerd moet worden? De ANWB Autokoopservice geeft duidelijkheid over service en garantie bij de aanschaf van een nieuwe auto.

 

Het ANWB Service Center: "Er bereiken ons nogal wat vragen over de aanschaf van een nieuwe auto via de ANWB Autokoopservice en de garantie die op die auto van toepassing is. Het blijkt dat er wat onzekerheid is. Krijg je als koper wel de geldende fabrieksgarantie als de auto via internet wordt gekocht en niet via een dealer? Waar moet ik eventuele defecten laten verhelpen? Waar ben ik welkom voor onderhoud? Allemaal logische vragen waarop wij natuurlijk graag antwoord geven."

 

 

Wie een nieuwe auto koopt, krijgt meestal twee of drie jaar fabrieksgarantie op zijn aankoop. Daarmee heeft de koper de zekerheid dat eventuele defecten aan zijn auto worden verholpen door de merkdealer. In principe zijn alle mankementen door garantie gedekt, tenzij wordt bewezen dat de defecten door onjuist gebruik zijn ontstaan.

 

Stel dat uw nieuwe auto kapot is gegaan binnen de garantieperiode, het enige dat u dient te doen, is met uw klacht naar de merkdealer van uw keuze gaan en vragen om reparatie. De merkdealer zal volgens de geldende garantiebepalingen het defect aan uw auto moeten verhelpen. Ook als u de auto niet bij deze dealer hebt gekocht.

 

 

Voor reparatie en onderhoud geldt hetzelfde als voor garantie. U bent met uw nieuwe auto welkom bij elke dealer of erkend reparateur van het merk. Het feit dat u uw auto via internet hebt aangeschaft en niet rechtstreeks bij die officiële merkdealer doet daar niets aan af. Vergelijk het met een verhuizing naar een andere stad. De merkdealer in uw nieuwe woonplaats zal u met open armen ontvangen, ook al hebt u uw auto niet bij hem gekocht. Tot slot, het is goed om te weten dat onafhankelijke servicebedrijven uw nieuwe auto eveneens mogen onderhouden, mits zij volgens de richtlijnen van de fabrikant werken.